Stockholm Beauty Week – 2023

Stockholm Beauty Week hösten 2023 – Vilken upplevelse

Berns salonger visar sig från sin bästa sida denna november tisdag. Stockholm Beauty week slår upp sina dörrar inför alla som är inom skönhet eller bara har ett intresse för ämnet. Hur det än är så lämnar eventet ingen besviken. Här finns allt och jag menar verkligen allt. Hud och hårvård såklart men även behandlingsinstrument, Pre-Probiotisk dryck ( som verkligen smakar underbart för en kräsen person som mig) och till och med träningsassistens. Även utbildningsmaterial och skönhetskurser har hittat in i värmen.

Efter ett par försök att hitta garderoben bär det av uppför trapporna och mot den första montern.
Här möts vi av dagens första Facemist. Fidan Durmaz visar upp den egenframtagna produkten Deyonica facemist för flera nyfikna spekulanter.

Deyonica går bara att kalla för en sak: Förstklassig. Produkten har 5 egenskaper i en stilig flaska som du med fördel kan ta med dig på resan eller i taxin påväg till festen.
I montern finns även en nyligen utvecklad ansiktsmask som är för ansikten som morgonkaffet är för sjusovaren: Otroligt uppiggande och energigivande.
Produkterna finns på ett par väl utvalda salonger i Sverige. Den går även att beställa på: https://deyonica.com/collections

Längre in hittar vi två välklädda och glada kvinnor som presenterar märket Beauty In & Out. De visar stolt upp sitt kosttillskott Hair Volume.
Tabletten är framtagen för att verkligen ge håret en volymkick. 2019 fick produkten pris på Danish Beauty Awards för sina förmågor. För oss som inte gillar att svälja ner tabletter har Beauty även en tuggisversion av tabletten.

Mycket mer finns på menyn. Både Schampoo och Balsam finns med i montern, självklart baserat på äpple extrakt och prisbelönta av Skönhetstredaktörerna BeautyOscar 2021 för bästa hårvårdsprodukt.
Fler godsaker finns i montern så som anti ageing kräm och en djuprengörande balm som verkligen får jobbet gjort.

Beauty In & Out är klart värt ett besök på adressen: https://newnordic.se/se/skonhed.html

Påväg mot scenen börjar det plötsligt dofta gott och fruktigt. Det är Fröyja:s monter som lockar. Här har man slagit på stort och utvecklat en egen Probiotisk dryck som smakar fantastiskt.
För oss som kan behöva en paus från koffein är denna dryck ett välkommet inslag. Den innehåller nämligen inget koffein alls. Endast vitaminer och mineraler samt probiotisk bakteriekultur.
Drycken kommer i tre smaker: Mineralvatten, Svart vinbär och Äpple.
Drycken är kanske inget man dricker till vardags (även om jag personligen gärna skulle vilja. Den är otroligt god!) men den skulle göra sig perfekt på Spa, kanske efter bastun eller en härlig behandling. Den kan även komma till sin fulla potential under dagen på hotellrummet.
Du hittar Fröyja här: https://froyja.se/

Intil scenen i stora salen hittar vi ett väldigt trevligt gäng damer med hög energi och positiv utstrålning. Det är Legend Ages monter som utstrålar framåtanda och mycket positiv energi.
Legend Age har en fantastisk kräm för oss män som både återfuktar och fungerar som en anti aging lösning. Till den kommer en liten detalj: En liten appliceringshjälp som mäter upp och applicerar krämen.

Som avslutning presenterar de ett läppstift som både ser snyggt ut och återfuktar läpparna.
Inget för oss karlar men det kan passa finfint för damerna i våra liv.
Besök Legend Age på https://www.legendagesweden.se/lipstick och frossa i förstklassiga skönhetsprodukter, både för honom och henne.

En våning ner är det liv och rörelse.
CNC cosmetics visar upp sina skönhetsapparater och hudvårdsprodukter. Här finns allt för skönhetssalongen. Produkter, maskiner och utbildningar.
Båda damerna i montern vet verkligen vad de pratar om. Ibland går det lite väl fort mellan begreppen men de är trevliga och förklarar sig gärna närmare när en nybörjare som jag inte hänger med.
CNC Cosmetics är ett måste för dig som driver en skönhetssalong.
Besök dem här: https://cnc-cosmetic.de/

Mitt första besök på Sthlm Beauty Week har varit omtumlande. Många nya intryck och en påse full med tester senare sitter jag vid datorn och försöker hämta andan. Vilket fantastiskt event!
Skönhet är verkligen för alla. Även oss Straighta karlar som vill behålla kraft i våra drag.
Jag ser fram emot nästa skönhetsvecka och uppmuntrar dig att hålla utkik efter eventet. Du kommer inte bli besviken.

Text: Martin Unander

Foto: Armand Dommer