Bobby Oduncu – bokrelease

Bobby Oduncu bokreleasen av ”Who the fuck is Bobby?”

En kall och mörk novemberkväll. Snö står på vädrets meny denna måndag i slutet av månaden. Det händer på tok för lite för att man ska känna sig bekväm i vintermörkret.

Tur att det finns varma och välkomnande tillfällen. Idag den 27:e November har den turen begåvats Katarina Kyrka på Södermalm. Här väntar en kväll läsning av ”Who the fuck is Bobby?”.
Även om evenemanget är ljust och muntert hänger det ett allvar över tillställningen. Vi ska nämligen avhandla temat Hederskultur.

På scen kommer vi möta Bobby Oduncu själv. Hannah Graaf, Carolina Gynning och Roy Fares.

Boken om Bobbys resa är trotts dagens kunskap om ämnet fortfarande svårsmält. För oss som har homosexuella i vår egen familj där det vore otänkbart att vända personen ryggen för sin läggnings skull så är det i stunder mycket svårt all ta in Bobbys historia.

Eventet leds av Nisti Stêrk på ett mycket proffsigt vis samtidigt som hon har glimten i ögat och Titan i käkarna.
Under kvällen bjuder Nisti oss att ta del av Bobbys historia. Även andra deltagare lyfter sina upplevelser och erfarenheter från ett samhälle som hellre vill vara tyst och ängsligt än att stå upp för de som drabbas av hederskulturen.

Bobby berättar om sin klädstil under tiden i London. Han ville väldigt gärna efterlikna George Michael, någon han senare gör bekantskap med.

Under kvällen tar flera kända personer plats på scen för att dela sina tankar eller läsa en del av Bobbys bok.
En stor bonus är att Carola tagit sig till eventet. Hon berättar om hennes stunder med Bobby i frisörsstolen och hur de har delat tankar och känslor med varandra under åren.

Kvällen avslutas med att Nisti och Bobby pratar om vad som hände under arbetet med boken, förluster och försoning samt om valet att vara sig själv fullt ut.
Vi får höra Bobby hylla sin mor, Bonusmor och lillasyster. Även Bobbys storebror får en stund på scenen.

Trotts en kall och mörk kväll har vi bjudits ljus och värme. Och en fantastisk berättelse om att äntligen få vara sig själv.

Text: Martin Unander

Adress: Katarina Kyrka

Arrangemang: Erwik Communications